Børn i akutmodtagelsen

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
  • november 11, 2018
    11:00 - 15:00

FAM og PISA har slået pjalterne sammen for at lave semestrets vigtigste kursus til dig! Når børn bliver akut dårlige – hvad gør du så?

Børn er en finurlig størrelse, jovist de er små, men de er også tit lidt komplekse, både at kommunikere med, men så sandelig også at stille diagnoser på, det gør nemlig rigtig tit bare ondt i maven, sådan lige omkring navlen.

Vi vil rigtig gerne lære dig, hvornår et barn er akut dårlig og hvilke tilstande du skal være opmærksom på.

Til dette har vi fundet en hel håndfuld af dygtige og engagerede læger, med interesse i pædiatri og det akutte.

Kurset vil bestå af et introduktionsoplæg omhandlende triagering af akutte børn, forskellen på det akutte syge barn og den akutte syge voksen og hvorfor børn ikke skal ind i den almindelige modtagelse.

Derefter bliver kursusdeltagerne delt ind i fire små hold til casebaseret stationsundervisning. Emnerne er som følger:

  • Akutte medicinske tilstande hos børn
  • Akutte kirurgiske tilstande hos børn
  • Ortopædkirurgiske skader hos børn
  • HLR og fremmedlegemehåndtering hos børn

Alle stationer vil have fokus på de farligste og hyppigste tilstande og ved HLR-stationen er der mulighed for at øve sig på børnedukker – for nej, det er ikke helt det samme som hos voksne.

Vi sørger selvfølgelig for frokost samt kaffe og kage. Der vil desuden være en spændende konkurrence, hvor du kan vinde lidt godt til weekenden.

Er du kandidatstuderende har du netop vundet i lotteriet om først adgang – tilmeldingen for dig åbner mandag d. 29. oktober.

Er du derimod bachelorstuderende – kryds fingre for at der stadig er plads, tilmeldingen for dig åbner torsdag d. 1. november.

For tilmelding til kurset kræves enten medlemskab af FAM eller PISA og tilmeldingen er fraset ovenstående efter først-til-mølle princip.

Lokation: